DOWNLOAD DE NIEUWSBRIEF ALS PDF: nieuwsbrief #2 11-18

Het is nog zeven maanden en nu al zijn we de honderd inschrijvingen gepasseerd! Om precies te zijn, op het moment van schrijven hadden 107 mensen zich geregistreerd voor de 13de Europese Conventie van de Sons of the Desert in Avifauna, Alphen aan den Rijn. Vorige maand kregen we bericht dat ook Bill Leavy en James McKenna er weer bij zullen zijn!

BESCHIKBARE KAMERS
We hebben een optie op alle kamers van Hotel Avifauna, uitgezonderd de bruidsuite, maar als er een huwelijk in de lucht zit, kunnen we die ook gebruiken! Intussen zijn er al veel kamers vergeven. Hier is een lijstje van wat er nog over is:

Comfort-kamers voor 2 personen (boek online): 2
Economy-kamers voor 2 personen (boek online): 11
Economy-kamers voor 3 personen (email ons): 4
Familiekamers voor 4 personen (email ons): 4

Hier is het e-mailadres:
info@laurelandhardyconvention.nl

Er is altijd de mogelijkheid van een tweede hotel, maar Hotel Avifauna zal de enige plaats zijn waar de conventie zich afspeelt.

PROGRAMMA
Pre-conventie donderdag
De vorige nieuwsbrief ging hoofdzakelijk over de vrijdag van de conventie. Deze brief gaat over de zaterdag, maar eerst een paar woorden over de donderdag, want een aantal mensen heeft te kennen gegeven dat ze een dag eerder willen komen (of een dag langer willen blijven).
Als u ook een of meer extra nachten wil boeken, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via het bovenstaande e-mailadres, want het aantal kamers op woensdag en donderdag is beperkt. U hoeft niet zelf te boeken bij het hotel zoals we eerder aangaven. Wij zullen in uw naam de reservering maken, zodat je er zeker van kan zijn dat je niet hoeft te verhuizen als de conventie begint.
Laat ons ook weten of u (op eigen kosten) donderdag mee wilt gaan naar het Laurel & Hardy Cafe in Zandvoort waar we dan ’s avonds eten. De eigenaren van het café zijn
Ron en Gerda Brouwer, die al tientallen jaren lid zijn van de Perfect Day Tent (Ron was een Oliver Hardy look-alike op de 1e Europese Conventie van 1993 in Rolduc, Kerkrade).
We zullen een bus laten rijden naar en van Zandvoort als er genoeg belangstelling is.

Zaterdag
Op de tweede dag van de conventie, zaterdag 8 juni, gaan we met bussen naar Amsterdam. De hoofdstad krijgt jaarlijks meer dan vijfmiljoen toeristen over de vloer en er zijn maatregelen van kracht om het ver-keer in het centrum te beperken. Toeristenbussen mogen er niet komen; we zullen aan de rand van de stad moeten overstappen op een ander vervoers middel. We onderzoeken de mogelijkheid van een historische tram, zoals die bij de gemeente kan worden gehuurd. Die zou ons rechtstreeks naar het Rembrandtplein kunnen brengen, op twee minuten lopen van ons doel, Theater Tuschinski.

Over Tuschinski is al veel gezegd. We kunnen dus kort zijn.
Het theater is een nationaal monument. De bouw in opdracht van Abraham Tuschinski duurde drie jaar, van 1918 tot 1921. Er zijn zo’n 800 plaatsen en we hopen opnieuw op een uitverkocht huis. BetaFilm in München die de rechten van Laurel & Hardy beheert, heeft opnieuw toestemming gegeven voor een openbare voorstelling. Zo kunnen we voldoen aan onze doelstelling om de ‘boys’ te promoten bij het algemene publiek en niet alleen de kring van de fans te bedienen.
Als deelnemer aan de conventie is uw kaartje natuurlijk betaald. Het zit in de goodie-bag.

OUR RELATIONS
Laurel & Hardy waren blijkbaar niet ‘deftig’ genoeg om in het paleis van Abraham Tuschinski te worden toegelaten. Hun films werden in de meer volkse bioscopen van zijn imperium uitgebracht.
De enige uitzondering was Our Relations. Na 65 jaar zullen we deze film uit 1937 opnieuw in Tuschinski vertonen en opnieuw op het oorspronkelijke 35mm-formaat. Ook The Finishing Touch en Leave ’em Laughing staan op het programma. Beide zwijgende films zullen op het Wurlitzer-Strunk orgel worden begeleid door Donald McKenzie uit Londen. Bill and Jamie uit Amerika zullen nieuwe kunsten vertonen op het toneel.

VRIJE TIJD – OPTIONELE UITSTAPJES
Na de voorstelling hebben we vrije tijd in Amsterdam. Als u ingetekend heeft voor een van de optionele ex-cursies, blijf dan wachten in de voorhal van Tuschinski waar de groepen zullen worden gevormd. We weten nog niet precies wat de tarieven voor 2019 zullen zijn, maar reken op ongeveer €20 voor de excursies.

Keuze 1: een rondleiding in Tuschinski.

Keuze 2: Rondvaart door de grachten. We hebben een optie op de salonboot Monne de Miranda, die in 1938 is gebouwd. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal een extra boot worden besteld of juist een kleinere om de Monne te vervangen.

Keuze 3: Wandeltocht door de Binnenstad. Bezoek het oudste deel van Amsterdam met als middelpunt de Oude Kerk die dateert uit de 13de eeuw. Deze excursie omvat ook een deel van de Wallen.

Begin januari ontvangt u een vragenformulier waarop u uw keuze kunt aankruisen (ook een poloshirt met conventielogo kan dan worden besteld).

Veel van de sightseeing kun je natuurlijk ook op eigen initiatief ondernemen. (Online te koop is de ‘I am-sterdam city card’ die vrije toegang geeft tot 60 musea en attracties, een rondvaart van een uur en onbeperk-te toegang tot trams en bussen.)

TERUG NAAR AVIFAUNA
De bussen zullen ongeveer kwart over 5 vertrekken. De precieze tijd en de vertrekplaats zullen bekend worden gemaakt in het programmaboekje dat in de goodie-bag zit. Mis de bus niet, want dan mis je een grandioze maalijd in Avifauna. Het is de beroemde Live Cooking in het Parkrestaurant. Aan grote buffetten zie je de koks in actie en je kunt zo vaak als je wilt met je bordje terug voor heerlijke gerechten die onder je neus worden klaargemaakt. Inclusief frisdrank, vruchtensap, tapbier, huiswijn en binnenlands gedistilleerd. Cocktails uit de cocktailbar.

Later op de avond quiz in de Zwanenzaal onder leiding van Eric Woods en een presentatie van de plannen voor de volgende Europese conventie in 2021. Tot dusver heeft alleen Italië zich kandidaat gesteld, namelijk de Block-Heads Tent van Alessandro Santi. Er is dus een grote kans dat de 14de Conventie in de historische stad Prato zal zijn, dicht bij Florence!

Als het donker wordt, rond 23:00 uur, en als het weer goed is, zal een filmvoorstelling in de open lucht worden gegeven bij de Grote Vijver van het vogelpark. We hopen een 16mm-kopie van Saps At Sea te draaien, ter ere van de Saps At Sea Tent van Southend, die met een grote delegatie van zo’n twintig mensen in Avifauna aanwezig zal zijn.

De hotelbar zal opnieuw to na middernacht open zijn.

Dank voor uw aandacht. De volgende nieuwsbrief is eind december, begin januari te verwachten.

Met hartelijke groet,
Robert, Piet, Anton, Bram (perfectdaytent.amsterdam)