Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

Download Newsletter December as pdf (engelstalig)

Beste Conventieganger,

Halen we de 200 regsitraties voor het einde van 2018? Op het ogenblik zijn er 117 aanmeldingen binnen. Het wordt een echt internationaal gezelschap. De deelnemers komen uit België (7), Zwitserland (2), Duitsland (22), Griekenland (1), Italië (3), Nederland (39), de UK (27) en de USA (16)!

Een en ander betekent dat er nog maar enkele kamers beschikbaar zijn in het Avifauna conventiehotel. Zo staan we ervoor:

Beschikbaar:
7 ‘Economy’ kamers voor 2 personen (375 euro p.p.)
4 ‘Comfort’ kamers voor 3 personen (420 euro p.p.)
4 ‘Comfort’ familiekamers voor 4 personen (informeer)

De uiterste termijn voor vroege boekers is uitgesteld tot 31 januari. Vanaf 1 februari worden de prijzen 425 euro p.p. (economy) en 470 euro p.p. (comfort)

(Inbegrepen in de conventieprijs zijn drie hotelnachten en alle maatijden en activiteiten, behalve een lunch en optionele excuries in Amsterdam.)

VRAGENLIJST
Vroeg in januari ontvangt u een vragenlijst met betrekking tot de optionele excursies en enkele andere zaken, zoals het officiële conventiepoloshirt, dealerstafels (gratis) en de mogelijkheid van een tripje naar het Laurel & Hardy Café in Zandvoort op donderdagavond (voor vroegkomers, u moet wel conventieganger zijn).
Als u de vragenlijst eind januari NIET ontvangen hebt, laat het ons dan weten via een mailtje naar info@laurelandhardyconvention.nl. Kijk eerst even naar je junk mail..

AMSTERDAM

Seating won’t be guaranteed

We kunnen nu bevestigen dat we ons vanaf de stadsrand naar het centrum van Amsterdam zullen verplaatsen met een historisch tram (met bestuurder). Als de bussen arriveren op de parkeerplaats bij de Europalaan (RAI) zal de tram daar gereed staan voor de rit naar het Rembrandtplein vlakbij Tuschinski

 

UTRECHT
In eerdere nieuwsbrieven zijn we nader ingegaan op de programmaonderdelen van de vrijdag en de zaterdag. Nu is zondag 9 juni aan de beurt: een tripje naar Utrecht, een van de oudste steden van Nederland, daterend uit de Romeinse tijd. In de woorden van Lonely Planet: ”Perhaps it’s the lure of Amsterdam that leads people to forget Utrecht. Whatever the reason, this graceful city is bizarrely under-visited. Its old town is encircled by a medieval canal, and you can hop on a boat tour to visit the city’s bustling, vibrant wharves. Built to connect the canalside with Utrecht’s impressive townhouses, today these unique spaces are filled with bohemian cafes, shops, restaurants and bars.”

Dr bussen brengen ons in de ochtend naar een park, vlak buiten de singel van Utrecht: een uitstekende plaats voor een partijtje pee-wee. Als het spel gedaan is, liggen daar de boten klaar voor een vaartocht over het unieke, middeleeuwse grachtensysteem van Utrecht. We ontschepen bij het Louis Hartlooper Complex, een indrukwekkend gebouw in de stijl van de Amsterdamse school. Het was ooit een politiebureau. nu een cultureel centrum en cinema, gerund door de cineast en Laurel & Hardy-fan Jos Stelling. Op een van de doeken van deze multiplex hopen wij een tweeakter te projecteren, waarvoor de keuze zal vallen op een solofilm van Laurel of van Hardy die in het recente verleden in Nederland is teruggevonden en geconserveerd. Met live muziek en een live explicateur, als hommage aan Meneer Louis Hartlooper die een populaire explicateur in Utrecht was in de tijd van de stomme film. Na een lunch in de foyer van het LH Complex is er vrije tijd in Utrecht. De bussen zullen ons terugbrengen naar Alphen, op tijd voor het slotdiner van de conventie, dat zal worden uitgeserveerd in de gecombineerde Struisvogel- en Valkenzaal van het partycentrum in Avifauna en dat gevolgd wordt door een feestje met fancy dress (niet verplicht!)), live muziek, prijsuitreiking en meer

We hebben ‘t geluk dat we Ton van den Berg bij ons hebben voor het uitstapje op zondag. Hij is niet alleen al jarenlang lid van de Perfect Day Tent, hij is ook een officiële stadsgids van Utrecht.

Dat is het voor nu. Zoals altijd staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Schrijf naar info@laurelandhardyconvention.nl

Fraternally yours.

Bram
(webmaster)