Download deze nieuwsbrief als pdf

U heeft een tijdje niets van ons gehoord; we waren druk bezig met het wegwerken van losse eindjes en het afsluiten van contracten. Nu vrijwel alles is geregeld, is het tijd voor deze update. Blijf deze website volgen voor het laatste nieuws.

ITALY OR BUST!
Het grote nieuws is dat voor het eerst in de geschiedenis van de Europese conventies een grote delegatie van vier ‘sons’ uit Italië zal deelnemen. En ze komen niet alleen om pee-wee te spelen, ze zullen ook een presentatie geven van plannen voor de 14de Conventie in 2021 in Italië! Tot dusver hebben we geen enkel ander voorstel ontvangen, dus de kans dat Italië wint is tenminste 99%. ‘Hats off” voor Carlo, Giancarlo, Tiziano and Antonio!

NET NIET UITVERKOCHT
De registraties kwamen snel binnen en met zo’n 120 ‘sons’ en ‘daughters’ is Hotel Avifauna bijna vol. Wat over blijft zijn
3 ‘ecomomy’ 2-persoonskamers,
1 ‘comfort’ 2-persoonskamer
3 ‘comfort’ kamers voor 3 personen.
De prijzen zijn voor drie nachten hotel en alle maaltijden en activiteiten, behalve 1 lunch op zaterdag.

LIVE MUSIC
We moesten één ding veranderen. Dean and the Moon Boys zijn verhuisd van de zondag naar de vrijdagavond. Voor de zondag hebben we nu een tweede rockgroep geboekt, The Outtakes. Op de zaterdag is er geen plaats voor live muziek, want dan wordt alle ruimte in het partycentrum van Avifauna ingenomen door de spectaculaire buffetten van het Live Cooking evenement.
Kaartjes voor onze filmvoorstelling in Tuschinski zijn nu voor alle leden van de Sons in binnen- en buitenland beschikbaar in voorverkoop.Tot op heden zijn al bijna honderd plaatsen gereserveerd, exclusief de 120 die bestemd zijn voor de deelnemers aan de conventie, Want voor hen is de prijs van het kaartje (€15) natuurlijk inbegrepen in de conventieprijs. Het kaartje zit in de goodie-bag, Verlies het niet! In mei gaan de resterende plaatsen in de verkoop voor het algemene publiek. We hopen weer op een vol huis, zoals vorig jaar bij de viering van het 50-jarig bestaan van de Perfect Day Tent.

AMSTERDAM
Toeristenbussen worden niet meer toegelaten in het centrum van Amsterdam. Dat was even een probleempje, maar we hebben een Perfecte Oplossing gevonden. Als onze bussen aan de rand van de stad arriveren, stappen we over op twee historische tramstellen, die ons praktisch voor de deuren van Tuschinski afzetten.
De eerste helft van het programma zal bestaan uit The Finishing Touch, Leave Em Laughing en Busy Bodies. De twee zwijgende films zullen op het Wurlitzer-Strunk orgel worden begeleid door Donald MacKenzie, die een grote ervaring heeft als de vaste organist van het Odeon in London. Twee gasten uit Amerika, Bill Leavy en Jamie McKenna, beroemde Stan and Ollie look-alikes, zullen het publiek vermaken met hun ‘routines and business’. (Bill & Jamie zullen de hele conventie bij ons zijn). De voorstelling zal op zijn geheel eigen wijze worden gepresenteerd door de MC van de conventie, Michael Helmerhorst.
Na de pauze zullen we een hoofdfilm vertonen uit de 35mm-collectie van de Perfect Day Tent. Welke? Dat is een los eindje dat nog moet worden weggewerkt. Zoals bekend willen we graag Our Relations vertonen, maar bij een recente inspectie van de kopie door onze ‘keeper of the celluloid’ Peter Kok bleek dat er heel wat reparatie nodig is. We hopen nog steeds Our Relations te kunnen vertonen, maar misschien is het nodig om te switchen naar… Sons of the Desert!

VRAGENLIJST
Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de conventie moet een verzoek hebben gekregen om een vragenlijst in te vullen betreffende de optionele excursies in Amsterdam en de poloshirts. Het resultaat: veel interesse in de rondvaart. We hebben grotere boten moeten reserveren voor de bijna 50 aanvragers. Niet zoveel conventiegangers hadden belangstelling voor de wandeling met gids door de binnenstad, wat goed uitkomt want een grotere groep zou moeten worden gesplitst vanwege de regels van de gemeente.
Als u nog geen keuze aan ons kenbaar heeft gemaakt en nog steeds mee wilt met een georganiseerd uitje in Amsterdam of het officiële poloshirt wilt bestellen, vul dan het online vragenlijstje in alstublieft. Dat kan nog tot 15 april. Dat is de absolute deadline. En denk erom, in de meeste gevallen hebben we maar één e-mailadres voor beide kamergenoten op een 2-persoonskamer. Als u het correspondentieadres van de twee bent, zorg er dan voor dat uw kamergenoot ook zijn keuze aan ons kenbaar heeft gemaakt. Schrijf als er een probleem is: info@laurelandhardyconvention.nl

UTRECHT
Onze dag in Utrecht (9 juni) zal voornamelijk gewijd zijn aan de ‘heavy social undertones’ zoals die voorgeschreven zijn in het Handvest van de Sons, met pee-wee in een park bij de singel en een rondvaart. Maar we zijn er toch in geslaagd om een filmhistorische boventoon aan te brengen met de vertoning van een zeldzame solofilm van Oliver Hardy, A Bankrupt Honeymoon (1926, Fox Film) in het culturele centrum Louis Hartlooper Complex, dat de zaal gratis beschikbaar stelt (eigenaar Jos Stelling is ook een ‘Son’!) en waar we ook de lunch zullen gebruiken. Het is zo’n 40 jaar geleden dat David Wyatt en Bram Reijnhoudt deze ‘vermiste’ tweeakter identificeerdenm, toen ze uitgenodigd werden door een Nederlandse filmverzamelaar om zijn collectie door te nemen. Ook het 35mm-nitraat bleek voorhanden te zijn. Dat werd naar het Filmmuseum gestuurd voor restauratie en conservering. Voor onze voorstelling gebruiken we een 35mm-projectiekopie. We hebben voorbereidingen getroffen voor ouderwets filmplezier met een live pianist (Daan van den Hurk) en een explicateur naar het voorbeeld van Louis Hartlooper (Ton van den Berg, die tevens onze gids is in Utrecht).
Het LH-Complex is vijf minuten lopen van de plek waar we na de rondvaart aan land gaan.

ZANDVOORT
Niet minder dan 37 conventiegangers die een dag vroeger in Avifauna aanwezig zullen zijn, hebben ingetekend voor de trip naar Zandvoort op donderdagavond. Dat betekent voor het Laurel & Hardy Café van Ron & Gerda Brouwer een vol huis. Er kan geen kip meer bij.

BOEK
Last but not least: op de conventie zal een nieuw boek worden gelanceerd. Het is geschreven door Marc de Coninck, GS van de Me and My Pal Tent in Vlaanderen. Het boek heet ’De Muziek van Laurel & Hardy’ . Het gaat niet zozeer over de muziek van Marvin Hatley of Leroy Shield, maar over al die liedjes van toen en nu, die in de films worden gebruikt. Het boek verschijnt in twee versies: Nederlands en Engels.

Dat is alles voor ’t ogenblik.
Vragen? Schrijf naar info@laurelandhardyconvention.nl

Tot spoedig ziens!
Robert, Anton, Piet, Bram (perfectdaytent.amsterdam)